Skip to content Skip to footer

Изграждане на бъдещето: Четири иновационни тенденции, които оформят еко строителството

Европейските сгради са получавали пълна промяна на енергийната ефективност, както и множество иновативни, зелени строителни технологии са перфектни инструменти за работа.

домове, предприятия и обществени сгради в Европа SAP съставляват около 40% от цялата енергия в обращение, повече енергия, отколкото при един от индустриалните сектори (32%) или транспорт (28%). Това се превръща в около 20 exajoules енергия годишно – на груб еквивалент на 3,5 милиарда барела петрол – и означава, че нашите сгради са отговорни за около 36% от въглеродните емисии на континента.

Както Европа избутва напред, за да се свие и двете си консумация на енергия и въглеродните емисии, обновяване на сгради в региона е дадена най-висок приоритет. Безброй брой сгради са определени за ремонт в следващите години, и още милиони ще бъдат построени или ремонтирани след строги насоки на ЕС влизат в сила през 2020 г. (виж Outlook по-долу).

В отговор, сектора на зелената сграда е излетяло. Европейският строителен пазар ефективност, свързани се очаква да се удвои до 140 милиарда € до 2020 г. В същото време, зелено-строителство, свързани с патентни заявки са се утроили в малко повече от десетилетие (виж инфографиката).

 

Пълната статия може да прочетете тук